Завершено другу чергу будівництва у парку на Троєщині

Відбулося офіційне відкриття другої черги будівництва парку з водними об’єктами на Троєщині, розташованого вздовж просп. Романа Шухевича між вулицями Оноре де Бальзака та пр-м Маяковського.
Площа другої черги 2,8 га. Роботи тут розпочалися у вересні 2019 року з розчищення водойми та прилеглої території.
«Унікальність парку у його розташуванні біля водойм. І ми це обіграли. Ще коли цю територію важко було назвати парком, біля водойм часто можна було побачити рибалок. Зараз для них є спеціально облаштовані вимостки. Під час першої черги біля першої водойми була встановлена декоративна альтанка, під час другої – збудували оглядовий майданчик. З шахового павільйону також відкривається вид на водойму», – розповідає в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Загалом під час другої черги було влаштовано 4700 кв. м. прогулянкових доріжок із ФЕМ, 1860 кв. м. доріжок із фібробетону, встановлено сучасні лави, урни для сміття, 45 опор для LED-освітлення, 62 камери відеоспостереження та 8 сигнальних кнопок. Для спортивного відпочинку тут встановлено ворк-аут, збудовано багатофункціональне спортивне поле для міні-футболу й волейболу. Біля першої водойми відтепер є простір для вигулу собак. Також є можливість насолодитися природою з оглядового майданчика або пограти в шахи на свіжому повітрі у спеціально обладнаному відкритому павільйоні.
Для озеленення території навколо другої водойми та частково першої було влаштовано 3,3 га газону, висаджено більше 30 дерев та майже 2000 кущів. Щоб парк зеленів навіть у спеку, було прокладено 6763 м. п. поливо-зрошувальної системи.
Зазначимо, будівництво парку з водними об’єктами на Троєщині загальною площею 9,5848 га відбувається у три етапи – по кількості водойм на його території. У жовтні 2018 року було відкрито першу чергу площею 2,3га.
Вже розпочато роботи біля на третій черзі – розчищається водойма та територія біля неї. Враховуючи значну площу парку, в третій черзі планується збудувати ще одну громадську вбиральню. Також передбачено встановити амфітеатр, альтанку, оглядовий майданчик, майданчик для зарядки електротранспорту, фуд-корт, тенісний майданчик та майданчик для паркування велосипедів.

#ТВІЙПАРК чекає на тебе!