Осіннє озеленення триває: від початку сезону в Києві висаджено понад 1,7 тисяч дерев

У столиці триває осіннє озеленення. Протягом сезону висаджено понад 1,7 тисяч дерев, майже 24 тисячі кущів та близько 900 тисяч багаторічних квітів.

«Зараз процес озеленення у місті триває практично щодня. Уже традиційно ми висаджуємо рослини, які більш пристосовані до міських умов та до змін клімату. В тому числі й стійких до буревіїв. Приміром, минулого тижня ми висадили 60 платанів у Дарницькому районі столиці. 30 саджанців – на вулиці Вишняківській, 20 – у парку Таращанець та 10 – на проспекті Миколи Бажана. Ще 80 платанів висадимо на вулиці Ревуцького найближчими днями», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

За його словами, з початку року в міських парках та скверах висаджено 5,5 тисяч дерев, близько 62 тисяч кущів та 6 мільйонів квітів. Місто поступово збільшує частку багаторічних рослин  у зелених зонах столиці.

Нагадаємо, що КО «Київзеленбуд» спільно з Департаментом захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА  працюють над впровадженням європейських стандартів догляду за деревами, а також продовжують процес диджиталізації зеленого господарства.